Autor

Jan Daliba Jan Daliba Jan pracuje jako konzultant pro společnost EPLAN od roku 2015 a zaměřuje se hlavně na automatizaci projektování a multioborové projekty – zejména pak v oblasti procesního inženýringu a měření a regulace. Jeho hlavním zaměřením je strukturování projektu a hledání cest k co nejvyššímu využití automatizace a zákaznická řešení, usnadňující každodenní práci projektantů.
15/11/23

Připomínkování v cloudu

Autor: Jan Daliba Čas na čtení: minuta minuty

Projekt je hotový. Jak ho teď poslat kolegům k revizi? Nebo do výroby? Jak se pak dozvím případné změny, které výroba nebo servis v průběhu let do projektu udělaly? I pro snadné sdílení projektů, jejich komentování a revidování má EPLAN cloudové nástroje.

eVIEW

EPLAN eVIEW je aplikace pro zobrazování projektů EPLAN ve webovém prohlížeči. Projekt snadno nahrajete přímo z platformy EPLAN a nasdílíte vybraným kolegům z vaší organizace. Ti si mohou procházet nejen stránky z projektu, ale dokonce si i mohou zobrazit rozvaděč ve 3D a promítnout si ho pomocí mobilního telefonu do skutečného prostředí v rozšířené realitě.

Největší předností eVIEW je ale možnost projekty online komentovat. Přímo do stran lze dopsat poznámky či zakreslit požadavky na změny. Ty se pak projektantům zobrazí přímo v projektu, kde na ně mohou reagovat, schválit je či zamítnout, a tyto informace vám poslat zpět. Jak nahrát projekt a vytvořit do něj poznámku krok za krokem, se dozvíte v těchto krátkých video ukázkách nebo můžete zhlédnout webinář, který se tímto tématem zabýval.

Zhlédnout záznam webináře Přístup k projektům odkukoliv

eMANAGE

EPLAN eMANAGE je cloudové úložiště pro projekty EPLAN. Jak to souvisí s připomínkováním? Jednoduše – každý projekt uvolněný pro zobrazení v eVIEW má na eMANAGE uloženou svou zálohu živých dat. Díky tomu je snadno dohledatelná poslední uvolněná verze, nad kterou probíhá komentování a diskuse, a netřeba ji (a to i po několika letech provozu zařízení) hledat – vše je jednoduše propojeno v rámci EPLAN Cloud. Více k aplikaci eMANAGE lze najít zde nebo v článku zabývajícím se kmenovými daty v cloudu.

enews emanage freeSpráva dat v cloudu

Chcete-li se dozvědět o tom, jaké možnosti vám správa dat v EPLAN Cloud přináší, doporučuji si přečíst článek Správa dat v EPLAN Cloud: Bezpečná cesta k chytřejšímu projektování, který vám představí základy této aplikace a veškeré její výhody.

Registrace na EPLAN Cloud

Na následujícím odkazu najdete postup k vytvoření a administraci tohoto účtu na eplan.com. Zřízení účtu do cloudového prostředí EPLAN je bezplatné.

Zobrazit postup

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře