Autor

Jan Daliba Jan Daliba Jan pracuje jako konzultant pro společnost EPLAN od roku 2015 a zaměřuje se hlavně na automatizaci projektování a multioborové projekty – zejména pak v oblasti procesního inženýringu a měření a regulace. Jeho hlavním zaměřením je strukturování projektu a hledání cest k co nejvyššímu využití automatizace a zákaznická řešení, usnadňující každodenní práci projektantů.
4/10/23

Jak na artikly v cloudu

Autor: Jan Daliba Čas na čtení: minuta minuty

Příprava dat artiklů je jedna z časově nejnáročnějších činností předcházejících samotnému projektování. Jak si tuto činnost co nejvíce zjednodušit a jak snadno sdílet artikly s kolegy, ať už sedí vedle vás v kanceláři, jsou na homeoffice, anebo v jiné zemi?

EPLAN eSTOCK

EPLAN eSTOCK je cloudové prostředí pro tvorbu a správu databáze artiklů. Už žádné problémy s přístupem k lokální databázi od kolegů, s nastavením SQL serveru… Databáze artiklů vytvořená na cloudu EPLAN je dostupná všem kolegům, ať už se připojují odkudkoli. Přímo skrze webové prostředí může kdokoli zakládat artikly a sdílet je projektantům napříč různými týmy a odděleními. Snadno utřídíte artikly specifické pro daný obor nebo společné napříč celou firmou. Co vše aplikace eSTOCK umí a jak ji začít používat, se dozvíte zde.

Postup krok za krokem, jak založit artikly a sdílet je pomocí sbírek s vybranými kolegy, pak můžete najít na našem blogu v článku Snadná správa přístrojů v cloudu s EPLAN eSTOCK

EPLAN Data Portal

Zatímco eSTOCK je „vaše“ databáze, ve které si zakládáte své artikly, které budete používat přímo v projektech, EPLAN Data Portal je zdroj, odkud lze tyto artikly čerpat.

Tato databáze obsahuje téměř 1 500 000 artiklů od 430 výrobců z celého světa. Není snazší cesty, jak tyto přístroje začít používat ve svých projektech. Zda je zrovna váš oblíbený výrobce na EPLAN Data Portal zastoupen, si můžete ověřit zde.

Správa dat v cloudu

Chcete-li se dozvědět o tom, jaké možnosti vám správa nejen artiklových dat v EPLAN Cloud přináší, doporučuji si přečíst článek Správa dat v EPLAN Cloud: Bezpečná cesta k chytřejšímu projektování, který vám představí základy této aplikace a veškeré její výhody.

Co kdybychom nesdíleli pouze artikly, ale celé dílčí zapojení?

Ideálně konfigurovatelné, aby se hodilo přesně do projektu? Právě k tomu slouží aplikace eBUILD. Ve verzi zdarma můžete vyzkoušet například konfigurátory DC zdrojů, přípojnic, svorkovnic nebo si vyzkoušet vygenerovat náš vzorový projekt, ale místo stykačové kombinace ho ovládat frekvenčními měniči.

Přehled funkcí aplikace eBUILD

Registrace na EPLAN Cloud

Na následujícím odkazu najdete postup k vytvoření a administraci tohoto účtu na eplan.com. Zřízení účtu do cloudového prostředí EPLAN je bezplatné.

Zobrazit postup

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře