Snadná správa přístrojů v cloudu s EPLAN eSTOCK

Autor

Jan Daliba Jan Daliba Jan pracuje jako konzultant pro společnost EPLAN od roku 2015 a zaměřuje se hlavně na automatizaci projektování a multioborové projekty – zejména pak v oblasti procesního inženýringu a měření a regulace. Jeho hlavním zaměřením je strukturování projektu a hledání cest k co nejvyššímu využití automatizace a zákaznická řešení, usnadňující každodenní práci projektantů.
27/10/22

Snadná správa přístrojů v cloudu s EPLAN eSTOCK

Autor: Jan Daliba Čas na čtení: minuta minuty

Sdílíte přístroje s kolegy? Alespoň s těmi, co s vámi sedí v kanceláři nebo i s oddělením z druhého patra či dokonce s kolegy z jiného města nebo státu? Čas je tím nejdražším, co máme. Proto bychom měli přijímat taková řešení, která šetří nejen tuto drahocennou komoditu, ale i naše peníze.

Nový nástroj EPLAN eSTOCK umožňuje pracovníkům získat snadný, rychlý a bezpečný přístup k datům bez ohledu na to, z jaké lokality se připojují a dále je sdílet např. s obchodními partnery. Tento jedinečný cloudový software zajišťuje transparentnost projektu, a tím zkracuje čas potřebný pro koordinaci a dokončení jednotlivých procesních úkolů.

Firemní data v cloudu: dostupnost, bezpečí i spolehlivost

Všechna data o komponentech a zařízeních jsou centrálně dostupná pro všechny účastníky projektu v EPLAN Cloud. Zde mohou uživatelé s přístupovými právy data centrálně upravovat a spravovat bez nutnosti zřízení další IT infrastruktury či provozování SQL serveru. Data uložená na cloudu jsou zabezpečená a chráněná před kybernetickými útoky.

Účastníci projektu mohou snadno a bezpečně přistupovat k datům v cloudu bez ohledu na to, zda pracují z domova nebo se nacházejí v kterémkoliv závodě společnosti po celém světě. Aplikace EPLAN eSTOCK je pro všechny předplatitele verze EPLAN Platforma 2023 dostupná bezplatně přímo v softwarovém prostředí EPLAN Platforma 2023 nebo prostřednictvím webového prohlížeče na adrese www.eplan.com

 

EPLAN eSTOCK krok za krokem

V aplikaci eSTOCK lze existující data přístrojů neboli artiklů spravovat, nahrávat a sdílet ze stávajících databází či vytvářet data nová.

1. Artikly je možné nahrávat individuálně nebo hromadně (celou databázi).

Snadný přístup k datům eSTOCK - 02_správce artiklů

2. V případě individuálního nahrávání budete vyzváni k přiřazení artiklu do sbírek. V tomto případě ponecháme artikl bez přiřazení.

03_narat do sbirky3. V levé části obrazovky se nachází několik ikon seřazených do svislého sloupce. Na prvním místě jsou Artikly, které je možné upravovat, doplňovat či přiřazovat do sbírek. Zda projektant daný artikl uvidí je závislé na tzv. „uvolnění“. Pro bližší představu to znamená, že pokud správce databáze na daném artiklu pracuje a není uvolněn, vidí ho pouze správci, nikoliv projektanti. To, které artikly po jejich uvolnění projektanti uvidí, je řízeno sbírkami. Po uvolnění artiklu je třeba ho přiřadit do požadovaných sbírek.

Snadný přístup k datům eSTOCK - 4

 

 

V levé časti se přepneme na druhou ikonu Sbírky a nahoře je možné založit novou sbírku. Nyní si ji pojmenuji „Blog“.

 

eSTOCK zalozeni nove sbirky

EPLAN eSTOCK založení nové sbírky

4. Do sbírky lze artikly přiřadit po stisknutí tlačítka „Přiřadit artikly“ a následně vybrané artikly pomocí šipek přesouvat do/ze sbírky. Alternativně, lze přímo ve zpracováni artiklu vybrat „Vyhledat sbírky“ a tam artikl přiřadit.

eSTOCK přiřazení artiklů do sbírky

EPLAN eSTOCK přiřazení artiklů do sbírky

eSTOCK sdílení sbírky

EPLAN eSTOCK sdílení sbírky

5. Ke každému artiklu je možné přiřadit libovolný počet sbírek a sdílet ho vždy s konkrétními projektanty používající danou sbírku. Kmenová data otevřete v prostředí Electric P8, Pro Panel či Fluid– Artikly – Nastavení a sbírku eSTOCK připojíte.

Snadný přístup k datům odkudkoliv s EPLAN eSTOCK Nastavení Artikle

Snadný přístup k datům odkudkoliv s EPLAN eSTOCK 5 Centrum vkládání

Screenshot z centra vkládání, kde je vzorový artikl z cloudu připraven ke vložení do projektu.

Zhlédnout záznam webináře

A co dodat závěrem?

Aktuální, úplná a správná data tvoří základ každého projektu. Jejich okamžitá dostupnost a možnost sdílení odkudkoliv na světě projektové plánování a konstrukční činnosti výrazně urychlí. Doposud se data ukládala lokálně v systému správy přístrojů EPLAN Platforma a ke sdílení se využíval samostatný SQL server. Díky novému software eSTOCK získáte přístup k centrálnímu systému pro správu dat přístrojů v cloudu, a tím usnadníte, urychlíte a zefektivníte práci týmu a výrazně ušetříte čas a náklady. Doba jde rychle dopředu. Slaďte její tempo pomocí nového softwarového řešení EPLAN eSTOCK.

Přihlásit se do EPLAN cloud

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře