Nová verze EPLAN Platforma 2023: naše řešení, vaše budoucnost

Autor

EPLAN CZ&SK EPLAN CZ&SK
30/09/22

Nová verze EPLAN Platforma 2023: naše řešení, vaše budoucnost

Autor: EPLAN CZ&SK Čas na čtení: minuta minuty

Dnešní hektická doba na nás klade vysoké nároky. Tlak na vyšší výkon, rychlost, efektivitu, flexibilitu a komplexnost se hrne ze všech stran. Implementují se nové nástroje, vyvíjejí se a zavádějí nové technologie. Co je dnes rychlé, je již zítra pomalé. I EPLAN neustále pracuje na inovacích nástrojů, které pomáhají zákazníkům udržet se na špici v náročném konkurenčním prostředí. 

Nové, ještě více vylepšené

Nová verze EPLAN Platforma 2023 navazuje na nejnovější generaci platformy EPLAN a dále ji rozšiřuje. Těšit se můžete na nové funkce, jako jsou např. cloudové aplikace pro správu přístrojů a podpory více standardů a norem pro makra schémat, což usnadňuje a urychluje inženýrské práce. Díky zjednodušenému systému správy dat přístrojů tak získáte výsledky mnohem rychleji, zejména při práci na mezinárodních projektech, a zároveň zlepšíte kvalitu a efektivitu vašich projektů. Vyšší transparentnost a rychlost projektových prací zajišťuje nové 3D grafické jádro, optimalizovaný editor pro zpracování kabelů a nové funkce Centra vkládání.

 

3D-Engine

„Nová podpora více standardů ve verzi EPLAN Platforma 2023 usnadňuje správu dat přístrojů pro různé zákazníky, která dříve byla pro uživatele poměrně časově náročná,
a to zejména v mezinárodních projektech,“ říká viceprezident firmy EPLAN pro Software Portfolio Thomas Weichsel.

 

Jedno zařízení, až dvacet maker

Může se stát, že při vytváření projektové dokumentace pro různé země, má dané zařízení odlišné varianty schematického znázornění z důvodu rozdílných délkových jednotek či orientace schémat.  Pokud se k tomu ještě přidá speciální zobrazení stanovené společností v závislosti na vlastních vnitropodnikových normách nebo normách dodavatelů, je situace o něco komplikovanější. Nová verze EPLAN Platforma 2023 přináší řešení. Nyní můžete v systému správy dat zařízení uložit různá schematická makra pro jedno zařízení, tj. až deset maker dle mezinárodních norem a standardů (včetně IEC, NFPA) a dále deset maker dle specifických požadavků společnosti. A to není vše. Automatické přiřazení příslušného makra danému zařízení poskytuje lepší přehled o projektu a snižuje administrativní zátěž. Stačí svému projektu přiřadit konkrétní standard a přetáhnout zařízení do schémat.

 

NFPA Macros V2023

Standardy specifické pro jednotlivé společnosti, směrnice, různé specifikace rozměrů a různé normy na světovém trhu – například NFPA nebo IEC – vyžadují různé způsoby prezentace přístrojů ve schématech.

 

Získejte přístup k datům kdykoliv a kdekoliv

Dalším pomocníkem, který znatelně šetří čas, peníze a zjednodušuje práci, je nový systém správy dat přístrojů EPLAN eStock. Tento software udržuje data přístrojů v cloudovém prostředí a umožňuje je spravovat a upravovat mezi více uživateli nezávisle na umístění. Nyní můžete svá data snadno a bezpečně sdílet se svými obchodními partnery. 

Zhlédnout záznam webináře Novinky verze EPLAN Platforma 2023

 

3D kreslení snadno a rychle

Pamatujete si ještě na zdlouhavé vykreslování velkých 3D modelů, které si žádalo mnoho času a trpělivosti?  S optimalizací 3D grafického rozhraní společnosti EPLAN je to již minulostí.  Nové grafické jádro Engine Direct3D umožňuje vysokorychlostní 3D vykreslování, a tím urychluje vaši každodenní práci. 

 

Cesta kabelů od zdroje k cíli

Správu a vizualizaci kabelových tras mezi rozvaděči a řídicími systémy usnadňuje nový editor kabelů pro EPLAN Electric P8. V jediném dialogovém okně tak uvidíte grafické označení kabelů, typová čísla, zdroj a cíl kabelu, stínění včetně cíle zakončení.

 

Intuitivní ovládání, snadná navigace, přehledné zobrazení

Rozšířená funkce Centrum vkládání nabízí lepší přehled o produktu, přehledné zobrazení, snadnou navigaci a intuitivní ovládání. Můžete tak intuitivně vyhledávat přístroje, a to jak v externích, tak i propojených dokumentech. Navigaci usnadňuje nová funkce tagování.

 

Insert Center

Rozšířená funkce vkládání ve verzi EPLAN Platforma 2023 poskytuje lepší přehled o projektu. Uživatelé také mohou intuitivně vyhledávat zařízení, a to i v externích nebo propojených dokumentech.

 

Nová verze EPLAN Platforma 2023 se snaží v mnohém překračovat stín svých předchůdců. Snaha být lepší, rychlejší, výkonnější je zde patrná na každém kroku. 

 

Více se dočtete v článku: Hlavní přednosti verze EPLAN Platforma 2023

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře