Autor

Jan Daliba Jan Daliba Jan pracuje jako konzultant pro společnost EPLAN od roku 2015 a zaměřuje se hlavně na automatizaci projektování a multioborové projekty – zejména pak v oblasti procesního inženýringu a měření a regulace. Jeho hlavním zaměřením je strukturování projektu a hledání cest k co nejvyššímu využití automatizace a zákaznická řešení, usnadňující každodenní práci projektantů.
9/05/23

Konference pro projektanty EPLAN

Autor: Jan Daliba Čas na čtení: minuta minuty

Pracujete se softwarem EPLAN? Pak právě vám je určena konference, kterou připravujeme výhradně pro projektanty EPLAN. 

Konference se bude konat se stejným programem ve třech různých městech. Při přednáškách se zaměříme zejména na praktické ukázky nasazení EPLAN a postupy, jak si EPLANování co nejvíce zjednodušit, odstranit rutinní činnosti a eliminovat možné chyby v projektu.

Termíny a místa konání

Konference bude mít dvě nosná témata. Začneme projektováním vzorového jednoúčelového stroje, na kterém si ukážeme principy strukturování projektu tak, aby byl co nejlépe připraven nejen pro automatické vyhodnocení kusovníků, spojů a dalších, ale i pro případné generování schémat samotných. Navazovat bude druhá část zabývající se přípravou dat pro výrobu rozváděčů za pomoci digitálního dvojčete. Od importu kusovníku, přes tvorbu výkresů a obrábění po ukázku SW pro osazování a zapojování rozváděčů.

V první části se se tedy můžete těšit na praktické ukázky aplikace normy ČSN EN 81346 a ČSN EN 61355, které definují požadavky na strukturu projektu. Společně vytvoříme strukturu vzorového zařízení, pro které vytvoříme šablonu projektu EPLAN. Dále využijeme data od kolegů a importujeme předběžný kusovník pro senzory a aktory a ukážeme si, jak lze vhodného členění využít při nastavení vyhodnocení kusovníků nebo exportu dat pro návlečky.

Na závěr první části využijeme nové cloudové aplikace EPLAN pro sdílení projektu s kolegy či zákazníky, zaznamenáme do něj požadavky na změny z výroby a vyzkoušíme si jednoduché řízení revizí, zapracování požadavku a uvolnění nové verze.

Ve druhé části vás provedeme procesem vytvoření digitálního dvojčete rozváděče. Ukážeme vám možnosti importu zákaznického kusovníku a projdeme si tvorbu základního projektu, případně úpravy uživatelského prostředí pro maximální usnadnění práce. Následovat bude příprava dat artiklů včetně 3D maker, vlastní osazení 3D modelu rozváděče, na které navážeme generováním pohledů na montážní panel či jeho vrtání pomocí připravených šablon.

Samozřejmě nebude chybět ani zaroutování spojů v digitálním dvojčeti rozváděče a export dat spojů pro stroje zaměřené na jejich výrobu.

Nakonec si ukážeme novinky v SW pro výrobu – nové nástroje pro softwarovou podporu osazování a zapojování rozváděčů, které naplno využijí data z digitálního dvojčete, a to včetně ukázky rozšířené reality a umístění virtuálního rozváděče do skutečného prostředí.

A to nejlepší nakonec – projekty a další data, které společně na konferenci vytvoříme, budou pro účastníky ke stažení, abyste je mohli využít i do svých projektů, a tak si co nejrychleji zjednodušit a zefektivnit svoji práci.

Celý program včetně registrace najdete zde:

Zjistit více o programu

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře