Firma VF, a.s., používá systém EPLAN k zásadnímu zjednodušení a zrychlení elektro-projektování

Autor

EPLAN CZ&SK EPLAN CZ&SK
14/10/20

Přední dodavatel komplexních systémů radiační kontroly a ochrany, firma VF, a.s., používá systém EPLAN k zásadnímu zjednodušení a zrychlení elektro-projektování

Autor: EPLAN CZ&SK Čas na čtení: minuta minuty

EPLAN přinesl zásadní výhodu ve zjednodušení a urychlení projektování a automatizaci projektové činnosti, zejména u opakujících se částí návrhu jednoúčelových zařízení.

Automatizace a standardizace vede k urychlení projektování

Díky ukládání projekčních dat v databázovém formátu EPLAN, projektant nemusí pracně vyhledávat dílčí informace (např. jaké má ampérový jistič objednací číslo či od jakého výrobce pochází).

Opakující se části projekce se nemusí detailně kreslit ani popisovat. Odpovídající dokumentace včetně té výrobní je systémem EPLAN automaticky vygenerována a vytvořena, a tím se ušetří značné množství času, který by jinak bylo třeba této „neproduktivní“ činnosti věnovat.

 

 

Další podstatnou výhodou je i propojení systému EPLAN na CAD a ERP systémy společnosti VF, a.s. Z CAD systému lze využít schéma 3D modelu pro výkres, případně DWG pro obrysy dílů, což přináší 90% úsporu času z pohledu elektrikáře.

 

Podpora EPLAN funguje spolehlivě

Při zavádění systému EPLAN prošli všichni vývojáři základním týdenním školením, kde se opravdu naučili základy od A do Z. Tedy i ti, kteří neměli žádnou zkušenost s podobnými programy, si dokázali práci v systému EPLAN velmi rychle osvojit. Zároveň pomohla pružně a profesionálně fungující podpora.

 

Další krok – řízení životného cyklu mechatronického kusovníku

V příštím roce se plánuje zavedení změnového řízení formou procesních workflow, které se bude opět řešit komplexně v rámci všech návrhových systémů. Od společnosti EPLAN se očekává, že se bude nadále podílet na realizaci firemní vize kompletní databázové tvorby a správy mechatronického kusovníku a dalším rozvoji integračního rozhraní EPLAN na CAD PDM systém.

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře