FieldSys1

Autor

Eduard Kolomý Eduard Kolomý Pracuje ve společnosti EPLAN na pozici konzultanta. Zabývá se převážně optimalizací a standardizací projekčních procesů a oblastí integrace projekčních nástrojů do firemních procesů. Dále řeší podporu a školení uživatelů pro CAE produkty EPLAN Electric P8, EPLAN Fluid, EPLAN Pro Panel a EPLAN eBUILD.
14/02/23

Konfigurace tras pro pokládku kabelů pomocí modulu EPLAN FieldSys

Autor: Eduard Kolomý Čas na čtení: minuta minuty

EPLAN FieldSys je modul, který umožňuje konfigurovat trasy pro pokládku kabelů ve 2D podkladech pro uspořádání strojů/zařízení a budov. Zahrnuje i správu komponent pro vytvoření kabelových tras pomocí databáze artiklů. Tím přispívá k urychlení procesů, zjednodušení montáže a servisu a zajištění efektivního plánování systému.

Modul Fieldsys je založen na 2D výkresech uspořádání strojů/zařízení, případně budov, které lze načíst do projektu EPLAN ve formátu DWG nebo DXF. V rámci platformy EPLAN může konfigurátor systému přidat do těchto podkladů rozmístění jednotlivých komponent jako jsou rozváděče, čidla, motory apod. a zakreslit v příslušném měřítku možné trasy pro pokládku kabelů. To znamená, že spojení mezi rozváděčem a jednotlivými provozními komponenty lze efektivně plánovat a trvale dokumentovat. Umístění komponent zakreslených ve schématech zapojení probíhá jednoduše přetažením metodou Drag&Drop ze seznamu v příslušném navigátoru.

Chcete-li zobrazit toto video, musíte přijmout funkční soubory cookie.

 

Na základě propojení mezi komponenty definovanými ve schématu elektrického zapojení Fieldsys zaroutuje všechny kabelové spoje do projektantem definovaných tras. Následně se vypočítají délky zaroutovaných kabelů a zkontroluje stupeň zaplnění jednotlivých kabelových tras. Délky kabelů se automaticky zapíší k příslušným kabelům do schématu zapojení a tím i do všech relevantních výstupů, jako např. seznam kabelů a kusovník.

EPLAN FieldSys kabelove trasySamozřejmostí je možnost generování komplexních výstupů obsahujících informace o počtech a délkách použitých kabelů, délkách jednotlivých kabelových tras a potřebného materiálu pro jejich vytvoření. Projektová dokumentace kabelových tras může mimo jiné obsahovat i výpis položených kabelů pro každou zakreslenou trasu, takže jsou k dispozici všechny informace, které jsou nebytné při procesu pokládky kabelů. 

Pro získání více informací k modulu EPLAN FieldSys prosím kontaktujte naše obchodní oddělení telefonicky +420 485 161 097, e-mailem: info@eplan.cz nebo prostřednictvím tohoto formuláře.

Mohlo by vás také zajímat:

Vytvářejte a dokumentujte kabelové svazky efektivně a automaticky

Návrh ohýbaných měděných přípojnic ve 3D

Návrh kabeláže a kabelových svazků ve 3D

 

Sdílet...

Komentáře