EPLAN eView Free: Lepší přehled při servisu a údržbě

Autor

EPLAN CZ&SK EPLAN CZ&SK
10/02/23

EPLAN eView Free: Lepší přehled při servisu a údržbě

Autor: EPLAN CZ&SK Čas na čtení: minuta minuty

Používají vaši servisní technici pro zapojení rozváděče aplikaci EPLAN eVIEW Free? Aplikace vizualizuje 3D model digitálního dvojčete, a tím je pro servisní techniky v průběhu údržby mnohem snazší se zorientovat ve vnitřním zapojení rozváděče. Nadto aplikace obsahuje funkci, která umožňuje posílat připomínky vývojovému týmu a díky tomu je dokumentace vždy aktuální. Vše se pokusíme vysvětlit v tomto blogu.

Zjednodušené aplikace pro prohlížení projektové dokumentace nejsou ničím novým. Pokud ale do prohlížeče integrujeme technologii rozšířené reality, která nám umožní virtuálně umístit ovládací skříň do reálného světa, získáme mimořádný nástroj. Funkce AR je přímo přístupná přes EPLAN eView Free. Vylepšený 3D engine umožňuje individuálně skrývat a zobrazovat jednotlivé části rozváděče pro větší komfort při servisu a údržbě. Skříň lze navíc volně otáčet v prostoru. Další výhodou nové verze aplikace je snazší navádění v projektu, a to díky vylepšené 3D grafice.

„S novým 3D grafickým enginem v EPLAN eView Free můžete nyní zobrazovat a skrývat celé části ovládací skříně, a můžete dokonce zvýrazňovat i jednotlivé komponenty.“

Tobias Kratz, produktový manažer Rapid Design, EPLAN

 

Tobias Kratz vysvětluje, jak zejména servisní technici získávají díky aktualizovanému řešení mnohem větší flexibilitu: Během údržby pomáhá EPLAN eView Free servisnímu týmu vizualizací podrobného 3D digitálního dvojčete. „Díky novému 3D grafickému jádru lze nyní zobrazovat nebo skrývat celé části ovládacích skříní, a dokonce lze zvýrazňovat i jednotlivé komponenty.“ Jakou výhodu to přináší? Skryje-li servisní technik např. boční stěny či dveře, lze kdykoli všechny komponenty bez ohledu na umístění snadno prohlížet v internetovém prohlížeči.

EPLAN eView Free byl představen na SPS v Norimberku. Mezi významné inovace patří 3D engine, s jehož pomocí lze projekty lépe vizualizovat.

Chcete vizualizovat ovládací skříň? Jednoduše se přihlaste, zaregistrujte a začněte!

Uživatelé si mohou zaregistrovat bezplatný účet v EPLAN Cloud, a poté mohou nahrát své aktuální projekty do EPLAN eView Free. Projektová dokumentace je pak k dispozici ve 2D jako schéma zapojení i ve 3D jako virtuální model ovládací skříně. Nově integrovaná technologie rozdělené obrazovky nabízí mimořádnou volnost, protože schéma zapojení a AR model lze nyní zobrazit vedle sebe. Díky tomu můžeme v situaci, kdy je zařízení mimo provoz, rychle identifikovat chybu a zvýraznit vadné komponenty ovládací skříně. Potřebuje-li servisní technik více informací, může v aplikaci EPLAN eView Free otevřít 3D model komponentu přímo ze schématu zapojení. Kromě toho lze přes křížové odkazy získat přístup k seznamům artiklů, seznamům komponentů, přehledům kabelů a dalším údajům, jako jsou např. topologie.

 

 

Díky dělené obrazovce lze vedle sebe zobrazit schéma zapojení a AR model ovládací skříně. Je-li zařízení mimo provoz, lze rychle identifikovat chybu  a požadované komponenty ovládací skříně lze zvýraznit.

Jednodušší spolupráce s EPLAN eView Free

Servisní technik může pomocí funkce redlinening zaznamenat změny ve schématu zapojení. Změny jsou následně předány vývojovému týmu. Díky tomu je dokumentace stále aktuální, což usnadňuje další údržbu a servis. Kromě toho lze pomocí funkce greenlining zaznamenat nastavené hodnoty přímo do schématu zapojení. Je-li dokumentace uložena v cloudu EPLAN, lze ji zobrazit kdykoli a kdekoli. To usnadňuje spolupráci mezi jednotlivými odděleními.

3D ovládací skříně umístěné volně v prostoru? AR to umožňuje!

 Virtuální ovládací skříň je prostřednictvím AR promítnuta do skutečného, reálného světa.

Vylepšená verze EPLAN eView Free zjednodušuje umístění ovládacích skříní do virtuálního prostoru. Ovládací skříň lze umístit kamkoli do místnosti pomocí fotoaparátu v tabletu nebo chytrém telefonu. Pomocí AR technologie lze ovládací skříň promítnout do libovolného virtuálního prostoru formou překrytí reálného světa. Přístup k AR funkcím přes aplikaci PTC Vuforia byl také zjednodušen. Uživatelé bezplatné aplikace mohou pouhým kliknutím vyvolat AR funkci přímo v prohlížeči. Software poté vygeneruje QR kód nebo odkaz, který lze sdílet s ostatními účastníky projektu. Pokud aplikace Vuforia není na uživatelském zařízení nainstalována, EPLAN eView Free navrhne proces instalace.

Více informací o EPLAN eView Free (včetně možnosti stažení) naleznete na našich webových stránkách.

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře