EPLAN Data Portal: chytrý nástroj, který šetří čas i peníze

Autor

Eduard Kolomý Eduard Kolomý Pracuje ve společnosti EPLAN na pozici konzultanta. Zabývá se převážně optimalizací a standardizací projekčních procesů a oblastí integrace projekčních nástrojů do firemních procesů. Dále řeší podporu a školení uživatelů pro CAE produkty EPLAN Electric P8, EPLAN Fluid, EPLAN Pro Panel a EPLAN eBUILD.
1/09/22

EPLAN Data Portal: chytrý nástroj, který šetří čas i peníze

Autor: Eduard Kolomý Čas na čtení: minuta minuty

Kvalitně a včas odvedená práce je cílem každé firmy. Malé a středně velké strojírenské společnosti investují dle statistik do vytváření a úprav chybějících dat přístrojů a zařízení až patnáct hodin měsíčně. Tento cenný čas by se dal využít mnohem efektivněji. Proto se společnost EPLAN, poskytovatel softwarových řešení napříč všemi inženýrskými procesy, rozhodla vyvinout nástroj pro objednávání chybějících dat, který zajistí úsporu času potřebnou pro plnění důležitých inženýrských úkolů.

Rozsáhlá databáze EPLAN Data Portal poskytuje přímý online přístup k vysoce kvalitním produktovým datům více než miliónu komponent a zařízení. Nově vytvářená data jsou před uvedením na Data Portal pečlivě kontrolována a jejich kvalita musí odpovídat alespoň úrovni požadované standardem EPLAN Data Standard. Může se ale stát, že některá starší data nejsou úplně kompletní, případně že data přístrojů, která uživatel potřebuje pro svůj konkrétní projekt, nejsou k dispozici. V takovém případě je uživatel nucen vytvářet nebo upravovat data sám, což může být časově i finančně náročné. Nová funkce Data Portal Request Process zajistí získání správných, standardizovaných a komplexních dat, čímž přebírá tuto starost za vás.

Udělej si sám je již minulostí

Pracujete na projektu, jehož termín dokončení se kvapně blíží, a vám stále chybí data ke konkrétnímu zařízení? Místo hodin strávených nad jejich přípravou můžete požádat firmu EPLAN o jejich vytvoření prostřednictvím předplaceného kreditního balíčku. Vezmete-li v úvahu čas strávený nad získáváním dat, snadno si spočítáte, že varianta objednávky dat je mnohem ekonomičtější. Jedním kliknutím objednáte data konkrétního zařízení. Během několika dní budete mít data vytvořena v souladu s požadovanými normami. Je to rychlé, levné a vy se tak můžete plně soustředit na jiné vám svěřené úkoly.

Jednoduché vstupní dialogové okno v EPLAN Data Portal pomáhá konstruktérům rychle si vyžádat potřebná data.

Podpora nových funkcí pro ABB a Siemens

K dalším výhodám EPLAN Data Portal patří podpora nových funkcí pro výběr zařízení od společností ABB a Siemens, které zjednodušují konstrukční práce, a to i včetně dat pro americký standard NFPA.

Globální konfigurátor ABB e-Configure podporuje výběr např. motorových jističů, jistících relé a výkonových vypínačů. Prostřednictvím nástroje Siemens Electrical Product Finder mohou konstruktéři nalézt data pro kompaktní spouštěče Sirius, relé přetížení, monitorovací relé a jiné přístroje.

Nestojíme, rosteme

Rozsáhlá databáze EPLAN Data Portal je přínosný nástroj, který umožňuje uživatelům snadno a rychle získat potřebná data. V současné době nabízí data splňující kritéria vysoké kvality EPLAN Data Standard pro více než 500 000 přístrojů a zařízení. „A samozřejmě chceme tento standard rozšířit ještě více“, říká EPLAN Director Master Data Business Timm Hauschke. Kroky k tomu byly již učiněny, a to v podobě integrování dalších skupin produktů, včetně fluidních technologií. Společnost Festo, jeden z nejvýznamnějších dodavatelů v oblasti fluidní techniky, již vložila na portál čtvrtinu ze svých téměř 50 000 údajů v kvalitě požadované standardem EPLAN Data Standard. Dalším dodavatelem fluidních komponent, jehož data jsou dostupná na EPLAN Data Portal, je společnost IMI Precision. Všechna data jejích výrobků pod značkou Norgren splňují požadavky EPLAN Data Standard. Uživatelé portálu EPLAN tak mohou využívat komplexní data v průběhu celého inženýrského procesu.

Neustálá optimalizace a přidávání nových funkcí a skupin produktů dělají z EPLAN Data Portal nepostradatelného pomocníka v rámci celého inženýrského procesu.

Více se dočtete zde.

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře