Čtyři dobré důvody, proč přejít na nový EPLAN Data Portal

Autor

Eduard Kolomý Eduard Kolomý Pracuje ve společnosti EPLAN na pozici konzultanta. Zabývá se převážně optimalizací a standardizací projekčních procesů a oblastí integrace projekčních nástrojů do firemních procesů. Dále řeší podporu a školení uživatelů pro CAE produkty EPLAN Electric P8, EPLAN Fluid, EPLAN Pro Panel a EPLAN eBUILD.
7/09/21

Čtyři dobré důvody, proč přejít na nový EPLAN Data Portal

Autor: Eduard Kolomý Čas na čtení: minuta minuty

EPLAN Data Portal poskytuje již roky spolehlivou datovou základnu pro vytváření inženýrských projektů. Od loňského roku je k dispozici zcela nová verze v EPLAN ePULSE.

Představujeme vám čtyři dobré důvody, proč se vám změna vyplatí!

1. Využijte síťový efekt

Síťový efekt je fenomén, který lze vidět na sociálních médiích nebo komunitních aplikacích (jako dva z příkladů): čím větší je počet uživatelů přistupujících k nabídce, tím větší je přidaná hodnota pro každého jednotlivého uživatele. EPLAN Data Portal také využívá tohoto efektu: výrobci zpřístupňují údaje o svých produktech v databázi EPLAN Data Portal, aby uživatele EPLAN seznámili se svou nabídkou. Uživatelé zase těží z velkého výběru komponent od mnoha výrobců sdružených v jediné aplikaci. A společnosti, jejichž projekční tým důsledně pracuje s EPLAN Data Portal, těží ze spolehlivé datové základny pro celý hodnotový řetězec. 

Právě teď má přibližně 270 000 uživatelů přístup k datům téměř jednoho milionu komponent, která poskytlo více než tři sta výrobců. Propojení do cloudového prostředí ePULSE, jež obsahuje i další špičkové inženýrské aplikace, vytváří ideální podmínky pro další zvýšení síťového efektu a růst přidané hodnoty pro uživatele. Pro přístup ke všem aplikacím ePULSE je přitom zapotřebí pouze registrace. 

2. Vysoká kvalita dat: Standardizovaná produktová data uzpůsobená pro každodenní použití

Klasifikační standardy zabraňují narušení datových toků: používají-li se klasifikační standardy pro popisy produktů, přístrojová data, plánovací nástroje a online obchody, podporují konzistenci a kontinuitu dat v celém hodnotovém řetězci. To umožňuje komukoli pracovat se stejnou datovou základnou – od projekce a výroby až po nákup, a dokonce i prodej. Například strukturální data eCl@ss Advanced dovolují podrobný popis produktu. To však musí být spojeno s určitým praktickým významem. A právě toto EPLAN vytvořil ve spolupráci s velkými i malými výrobci komponent a výrobci rozváděčových systémů a začlenil jako doporučení do datového standardu EPLAN. První výsledky již můžete vidět v nové verzi EPLAN Data Portal. Data, která plně odpovídají požadavkům datového standardu EPLAN, poznáte snadno podle loga EPLAN Data Standard, které je u nich zobrazeno. 

 

New call-to-action

 

 

3. Rychlé a snadné začlenění dat

Uživatelé mohou přenášet data zařízení a komponent z EPLAN Data Portal přímo do svých EPLAN projektů. Jejich zobrazení je vždy založeno na jednotném zdroji, a to i v různých systémech. Díky tomu je každodenní práce ještě rychlejší – počínaje zahájením předběžného plánování projektu až po uvedení do provozu. Nové uživatelské rozhraní databáze Data Portal je obzvláště snadno použitelné, a navíc, funkce inteligentního vyhledávání poskytuje návrhy odpovídající předchozímu vyhledávání. Tímto způsobem mohou uživatelé najít to, co hledají, ještě cíleněji a současně objevit užitečné doplňky nebo alternativy. Kromě toho nabízí několik prestižních výrobců, včetně společností Rittal, Bosch, Rexroth a Schneider Electric, praktické funkce pro výběr a konfigurátory produktů prostřednictvím „Selektorů“. V nové verzi EPLAN Data Portal jsou nyní selektory umístěny přímo do hlavního navigátoru pro rychlé a snadné použití. Pro společnosti to znamená větší efektivitu celého jejich projekčního procesu.

Nový EPLAN Data Portal uživatelské prostředí4. Použijte tento odrazový můstek k nejnovější platformě EPLAN

Pravdou je, že nasazení nových verzí platformy EPLAN může znamenat i to, že se uživatelé musí během své každodenní práce seznamovat s novými funkcemi. K tomu však nyní mají ještě další motivaci: s aktualizací na verzi 2.9 Service Pack 1, mají zákazníci EPLAN se smlouvou o softwarové službě přístup do EPLAN Data Portal v prostředí EPLAN ePULSE. A budoucí softwarové aktualizace budou se službou EPLAN Software Service ještě jednodušší: jsou zdarma a zahrnuty ve smlouvě. Uživatelé EPLAN navíc dostávají rozsáhlou technickou podporu ve všech otázkách týkajících se aplikací, což společnostem usnadňuje přechod na nejmodernější technologie.

Zjistěte více

 

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře