Autor

Zuzka Lesáková Zuzka Lesáková Pracuje ve společnosti EPLAN na pozici konzultantky od roku 2016. Její náplní práce je standardizace a optimalizace projekčních procesů, technická podpora a školení uživatelů pro CAE produkty EPLAN Electric P8, EPLAN Fluid, EPLAN Pro Panel.
8/04/22

5 tipů, jak se softwarem EPLAN zlepšit přípravu elektrotechnických návrhů

Autor: Zuzka Lesáková Čas na čtení: minuta minuty

Využíváte funkce softwaru EPLAN Electric P8 efektivně? V tomto příspěvku jsem pro vás připravila pět krátkých videotipů, které vás seznámí s některými zajímavými funkcemi, které by měl znát každý uživatel softwaru Electric P8.

1. Automatické číslování vodičů a potenciálů

Jak dlouho vám a vašim konstruktérům zabere číslování vodičů v celém projektu?

Některým uživatelům EPLAN, s nimiž jsme hovořili, toto zabere přibližně tři dny, jelikož provádějí číslování manuálně. Software EPLAN vám umožní dokončit tyto časově velmi náročné procesy rychleji pomocí automatizace.

Podívejte se, jak na to v aktuální verzi softwaru EPLAN Electric P8:

EPLAN Basic školení školení

2. Nastavení pásu karet

V předchozích verzích EPLANu jsme měli k dispozici panely nástrojů, nyní s nejnovější verzí EPLAN 2022 pracujeme s modulem pásu karet. Pás karet si můžete měnit a přizpůsobovat tak, aby vyhovoval právě vám.

Pokud chcete zjistit jak na to, zhlédněte toto video.

Online workshop nastavení prostředí projektu EPLAN

3. Zaveďte správu více uživatelů

Modul správy více uživatelů vám umožní rozdělit velké projekty do malých, aby jejich správa byla snadnější a mohlo na nich pracovat vícero uživatelů. Umožní vám spolupracovat v rámci týmu, kde budou všichni uživatelé moci pracovat současně, a kde všechny změny uvidí v reálném čase.

Zjistěte, jak snadné to může být v tomto videu.

Konzultační služby vzdáleně on-line

4. Využijte výhody automatizovaného zpracování

Nevěříte, že využijete automatizaci ve svých návrzích, protože jsou vaše projekty na zakázku? Zamyslete se znovu. Části minulých projektů se běžně kopírují a vkládají se do nových návrhů bez ohledu na to, o jak originální návrh se jedná. Zatímco automatizace ve strojírenství vyžaduje vysokou úroveň odborných znalostí, s EPLAN Cogineer a EPLAN eBUILD, je automatická konfigurace snadná!

Podívejte se na náš webinář:

EPLAN eBuild automatické vytváření schémat

5. Vytvořte schéma pracovního plochy

Přemýšlíte, který panel nástrojů byste měli užívat? Možná si říkáte, že máte příliš mnoho navigátorů a potřebujete větší obrazovku?

V následujícím videu si ukážeme, jak s navigátory a panely nástrojů pracovat.

EPLAN Refresh školení

 

Chcete si dále rozšířit svoje znalosti?

EPLAN nabízí řadu zajímavých školení pro začínající i pokročilé uživatele, které můžete využít nejen pro rozšíření vašich znalostí, ale také pro zefektivnění práce s programy EPLAN.

Chci informace ke školení

Kontaktujte nás pro více informací

 

Podobné kategorie:
Sdílet...

Komentáře